Amit a keresőoptimalizálásról és linképítésről tudni érdemes.

Infografika és diagram alkalmazása SEO célokra

2018/10/27. - írta: seos

Vizuális és kreatív honlap optimalizálás

infografika seo honlapoptimalizalasA honlapoptimalizálással, SEO-val foglalkozó szakemberek jól ismerik a Google azon ajánlását, hogy a legtöbb információ szöveges formában kerüljön a weboldalra, mivel a keresőrobotok csak azt tudják megfelelően értelmezni. Aki használta már a Google egyes szolgáltatásait, a Drive-ot vagy a fényképalbumot, az pontosan tudja, hogy a gépi intelligencia egész jól felismeri az elkészített képeket, kollázsokat és egyéb érdekességeket kombinál belőlük, tehát már egészen jól képes értelmezni azokat.

Valószínűleg úgy lehet a Google ezzel a dologgal, hogy mivel még nem tökéletes a rendszer, ezért nem reklámozza azt, ugyanakkor a kereséskor a képekre, grafikákra is figyelmet fordít. Elég, ha a képkeresés funkcióra gondolunk, ahol a beszkennel, befotózott vagy egyéb módon digitalizált képre kereshetünk rá. Valószínűleg a középutasoknak lesz igazuk, akik azon a véleményen vannak, hogy mindenféle linktípusból érdemes elhelyezni a megfelelő mennyiséget, hiszen a keresőalgoritmusok mindent figyelembe vesznek, ráadásul a képekre keresők is remek organikus forgalmat generálnak.

Mi az infografika?

Az infografika egy speciális illusztráció, mely elkészítéséhez rajzokat, fényképeket és szövegeket együttesen alkalmaznak. Lényegesen több információt tartalmaz, mint egy fénykép, informatívabb a rajzoknál és sokkal kifejezőbb és érthetőbb az írott szövegeknél. Célja minden esetben az információközlés. A jó infografika figyelemfelkeltő, informatív, közérthető.

Az infografikák akár szemléletes diagramok is lehetnek, bár azoknál sokkal szórakoztatóbbak.seo honlap grafika optimalizalas

Az infografika SEO szempontból

Honlap optimalizáláskor nem csak a Google irányelveit kell szem előtt tartanunk, hanem az elsődleges marketingszempontokat is kiszolgálja a jó szakember. A honlap gyorsaságára nincs komoly befolyással az, ha nem csak képeket, hanem infografikákat is elhelyezünk rajta. A linképítéskor pedig az infografikára elhelyezett linknek ugyanolyan jelentősége lehet, mint a hagyományos szöveges linknek.

Hogyan használjuk az infografikát a weboldalon?

A jól elkészített és érdekes illusztrációk vonzóbbá teszik az oldal kinézetét, a felhasználók az infografikákat osztják majd meg a közösségi oldalakon, így növelhetjük a természetes látogatószámot is.

Ne felejtsük el, hogy az infografikára is vonatkozik a fényképekre is vonatkozó szabályok:

  • adjunk értelmes, kulcsszavas fájlnevet
  • készítsünk kulcsszavas képaláírást
  • alkalmazzuk az alt szöveget
  • ne fukarkodjunk megadni a kép leírását sem.

Ha ezeket a szabályokat betartjuk, értékes marketingeszköz és változatos linkprofil birtokosai leszünk.

Infografika és diagram alkalmazása SEO célokra. Néhány további kulcsszó, mellyel érdemes lehet foglalkozni: Google első hely, SEO szakember, infografika optimalizálása, honlapoptimalizálás weboldalkészítés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr2614324573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása