Amit a keresőoptimalizálásról és linképítésről tudni érdemes.

Hogyan írjunk optimalizált posztot?

2018/02/07. - írta: seos

seo barat szovegirasÖsszegyűjtöttünk néhány tanácsot

A keresőmarketinggel foglalkozó szakemberek egyik fő problémája, hogy a Google számára értékes posztot írjanak, mely megfelelően jeleníti meg a marketing tárgyát, például a laptop szervizt, közben pedig a felhasználók számára is érdekes, élvezhető legyen. A linképítésben az egyik legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy folyamatosan, nagy mennyiségű, minőségi posztot kell írni.

SEO szöveg – olyan szövegeket, általában posztokat nevezünk így, melyek alapvetően a keresőrendszer algoritmusa számára íródott, ezért nem feltétlenül informatív, nem követelmény a grammatikai és stilisztikai helyesség.

A manipuláció látszata

seo manipulacioA SEO szöveg elkészítésekor a megfelelő kulcsszavak használata mellett azok sűrűségére kell odafigyelni, de az elsődleges szempont, hogy a Google számára ne tűnjön manipulatívnak a szöveg. A nehézsége ennek épen abban van, hogy a Google szeretnénk manipulálni úgy, hogy Ő ne tudjon róla, már ha élőnek tekintjük az algoritmusokat.

Mivel a számítógép, laptop, szerver nem stiliszta, ezért elsősorban a túl sűrű kulcsszóhasználatot és az oldal, blog általános témájától való súlyos eltérést érzékeli és bünteti.

Kérdések és válaszok

A Google elméletben a felhasználók kérdéseire adott válaszokat tartalmazó posztokat előrébb rangsorolja. Mivel a felhasználók jelentős része kérdésként teszi fel a keresőkérést, ezért marketing szempontból is érdemes releváns válaszokat tartalmazó szövegeket létrehozni, a kulcsszóegyensúlyra való törekedés mellett.

A kérdésre való keresés egyik jellemző és szemléletes példája, hogy néhány évvel ezelőtt a leggyakrabban keresett kifejezés a Google keresőjében a „Hogyan porszívózzak macskát?” volt. A laptop szerviz számára készülő szövegre valószínűleg sokan keresnek majd rá így: Hol találok laptop szervizt Budapesten? de előfordulhat így is „Hol javítják meg a laptopot?. A felhasználók valamilyen oknál fogva úgy érzik, hogy a Google választ ad a kérdéseikre, ezért ők kérdeznek.

seo szoveg szerkesztes

A szöveg népszerűsége

A jó SEO poszt népszerű, szeretik az olvasók is. A Google bejelentése és leírása szerint a kereső díjazza a szociális hálókon mutatott aktivitást is. A sokak által megosztott tartalom valószínűleg értékes, legalábbis a Google útmutatója szerint, azonban ez egyelőre nem bizonyosodott be teljes mértékben. A Google találati oldalán előkelő helyen szereplő oldalak némelyike teljesen értéktelennek, alul optimalizáltnak tűnik, nem világos, hogy milyen szabályok szerint, vagy milyen gépi megfontolás után kerülhetett oda.

Hogyan írjunk értékes posztot?

A poszt megírása, témaválasztás előtt ellenőrizzük, hogy milyen kifejezésekre keresnek a felhasználók általában. Próbáljunk meg értelmes, jól megfogalmazott válaszokat adni ezekre a kérdésekre, lehetőleg szócikk szerűen. A pontos leírás mellett fontos lehet a formai megjelenés, szükség esetén vizsgáljunk meg egy Wikipédia szócikket. Nem véletlen, hogy a Google szereti a Wikipédiát, vegyünk erről példát. Legyenek külső hivatkozások, szintén szócikkszerű tartalmakra, esetleg lexikonra.

Ha nem vagy benne biztos, hogy megfelelő és hasznos posztot készítettél, inkább kérd szakember segítségén, az interneten sok PR-cikk írót találhatsz. Melyik PR cikk írót válaszd? Hát természetesen azt, aki a Google keresőjében előkelő helyen szerepel.

Hogyan írjunk megfelelően elkészített és optimalizált posztot laptop témában is? Ha szeretnél még további érdekes témákról olvasni, az alábbiakat ajánljuk: SEO szakember, pr-cikk írás, Google kereső optimalizálás, laptop téma.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr3413641974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása