Amit a keresőoptimalizálásról és linképítésről tudni érdemes.

A Google és Bing találati lista közötti különbségek

2018/07/16. - írta: seos

A „laptop akku” keresőkifejezés vizsgálata

 

google vs bing seo.jpg

A Google cég fő kutatási területe az internetes keresés, minden erőforrásukat a találati listák optimalizálására fordítják, lényegében az operációs rendszerek és tárhelyszerverek üzemeltetésének egyik hátsó oka is a reklámhelyek tökéletes személyre szabása. A Bing a Microsoft keresőrendszere, elméletben nem a reklámok eladása a fő célja, az algoritmus fejlesztésére messze nem tudnak akkora erőforrásokat fordítani, mint a Google teszi.

Különbségek a találati listán

Az első markáns különbség, mely szemünkbe ötlik, hogy a Google a „laptop akku” kifejezésre keresve 13 200 000 találatot jelez, a bing mindössze 1 050 000 találatot mutat.

A Google találati listája reklámmal kezdődik, a Bingnél nincs ilyen. A laptophardware, jól optimalizált oldala a legnagyobb kereső találati listáján az első helyen szerepel, a Microsoftnál csak a 4. helyen találkozhatunk vele. Viszont míg előbbin a laptop-akkumulátor aloldal az első, addig utóbbinál a főoldalt találjuk a negyedik helyen, az aloldal pedig az 5. helyen szerepel.

Furcsa lehet, hogy a Bingnél az első 10-ben nem találkozhatunk az akkumulátor kifejezésre jól optimalizált weblaptop.net aloldalával, pedig a Google ezt a 3. helyen jeleníti meg.

A Microsoft oldalának első helyét elfoglaló weboldallal a Google-nál csak a 11. helyen, a második oldalon találkozhatunk.google bing kereso

Megfigyelhetünk különbségeket a linkek leírásának megjelenítésében is.

Google:

Laptop akkumulátor - Laptophardware

https://www.laptophardware.hu/laptop-akkumulator/

Laptop és notebook akkumulátor, bármilyen laptophoz, azonnal készletről. ... Dell Inspiron N3010, N5010, N7010 helyettesítő laptop akku/akkumulátor 6 cellás, ...

Ugyanez Bing:

Laptop akkumulátor

https://www.laptophardware.hu/laptop-akkumulator

Acer Aspire 5736, 5741, 5742 helyettesítő laptop akku/akkumulátor 4400mAh, 48Wh, 6 cellás, 12 hónap csere garanciával. A tökéletes választás, ...

Meglepő módon a főoldal leírását is másként jelenítik meg a keresők.

Google:

Laptophardware

https://www.laptophardware.hu/

Laptop szerviz Budán és Pesten: akkumulátor nagy választékban, töltő minden laptophoz olcsón, kijelző javítás azonnal, megvárható billentyűzet csere.

Laptophardware Kft ...

Cégismertető ... A Laptophardware Kft. 2010 januárjában alapított ...

Garancia

Használt alkatrészre 3 hónap csere vagy pénz visszafizetési ...

Elérhetőségek

Elérhetőségek. Laptophardware BELVÁROS. 1067 Budapest ...

Akkumulátor

Laptop és notebook akkumulátor, bármilyen laptophoz, azonnal ...

 

Bing:

Laptop szerviz: akkumulátor, töltő, kijelző, billentyűzet

https://www.laptophardware.hu

A Laptophardware szervizeiben a laptop kijelző cseréje megvárható szerviz művelet és kb 20-30 percig tart. Nem kell napokig nélkülöznöd a laptopodat.

Azt hiszem egyértelmű, hogy az oldal SEO szakembere nem foglalkozott a Bing keresőben történő megjelenítéssel, a Google találati lista számára optimalizálta az oldalt, ettől függetlenül meglepő a leírások közötti különbség.

A Google és Bing keresők találati listája közötti szignifikáns különbségek. Néhány további téma, melyet érdemes lehet átolvasni: Google kereső, laptop kifejezések keresése, SEO szakember, Bing találati lista, találati lista optimalizálása.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://seoldal.blog.hu/api/trackback/id/tr4414115633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása